Klimatkompenserade frakter

Vores klimavenlige levereing

Det siger sig selv, at vi gør, hvad vi kan for en grønnere e-handel. I dag arbejder vi med klimakompenseret forsendelse, emballage i genbrugsmaterialer og vedvarende el fra solceller.

Kompenserer for CO2-udledning

Ved hver levering har e-handel en vis klimapåvirkning i form af CO2-udledning. Vores bidrag til forandring er at kompensere for klimaet for alle pakker, vi sender ud. Det er en investering i bæredygtighed, der ikke medfører ekstra omkostninger for dig som kunde.

Klimakompensation betyder økonomisk støtte til projekter, der fører til en reduktion af CO2-udledningen, der svarer til vores leverancer, og gerne mere end det.

1,9 milioner træer

Miljørådgivningsvirksomheden Tricorona Climate Partner har hjulpet os med at beregne vores CO2-udledning. De har beregnet den gennemsnitlige CO2-udledning pr. levering ud fra sidste års tal. Ifølge den standard model kompenserer vi for klimaet undervejs i løbet af året. Hvert år foretages der en ny beregning.

Vi kompenserer for klimaet med træplantning i Panama gennem det Gold Standard-certificerede Tropical mix-projekt. I alt er der plantet mere end 1,9 millioner træer i den tid projektet har eksisteret. Ud over de økologiske fordele har træplantning også store sociale fordele. Dele af arealerne til træplantning bruges til bæredygtig kakaoproduktion, som bidrager til den lokale økonomi.

Grønne kasser

De kasser vi bruger til vores levering er lavet af FSC-certificeret materiale og består af mellem 60-100 procent genbrugsmateriale afhængig af størrelse. FSC, Forest Stewardship Council, er en uafhængig, international organisation, der arbejder for miljøvenligt skovbrug i hele verden.

Hver ordre er pakket i en kasse, der beskytter, men ikke indeholder unødvendig luft. Derudover er kasserne stablet ordentligt og tilsammen giver de en mere effektiv transport.

Hvis der er behov for ekstra beskyttelse mod tryk og stød, fyldes kasserne med oppustelig plastikemballage. Den består af 70 procent genbrugsmateriale. Plasten vejer næsten ingenting og fyldes kun med luft, når den skal bruges. Det sparer også på transporten.

Hvis du tømmer luften ud i plastikken og sætter den til genbrug, sørger for, at materialet bliver brugt igen.

Sol, vind og fjernvarme

40 mil fra Uppsala ligger Morgongåva og det store transportcenter, hvortil alle vores smarte ting ankommer, før de pakkes om som pakker til vores kunder. Oppe på taget skinner Sveriges største solcelleanlæg til elproduktion. Opvarmning og nedkøling i det enorme rum kommer fra stenvarme, som også er en energivenlig løsning.

Til butikken og vores kontor i Stockholm bruger vi vedvarende elektricitet fra en vindmølle, som vi ejer andele i.

Tilfreds men ikke færdig

I de senere år har vi gjort meget for mere bæredygtig e-handel. Det føles godt, men vi er ikke færdige, men arbejder videre på at tilbyde dig og fremtiden så klimavenlige ting som muligt.


Tropical mix-projekt
Vi kompenserer for klimaet med træplantning i Panama gennem det Gold Standard-certificerede Tropical mix-projekt. Ud over de økologiske fordele har træplantning også store sociale fordele.


Log ind
Vælg land