Morakniv AB - svenske kvalitetsknive fra Mora

I området omkring den svenske by Mora er der blevet fremstillet skarpe knive i cirka 400 år. Den lange tradition for knivfremstilling og den meget populære Moraknivarna har sat Mora på det internationale kort, og Morakniv AB er i dag et velkendt mærke verden over og et kendetegn for svensk knivhåndværk.

Morakniv AB har sine rødder i Frost-Erik Ersons bilfabrik, der blev grundlagt i 1891 i landsbyen Östnor i Mora. Fabrikken fremstillede kælke, trillebøre og knive. I første omgang blev knivene fremstillet til fabrikkens eget brug, men det tog ikke lang tid, før de blev en eftertragtet byttevare for rejsende sælgere.

De omrejsende sælgere fik knivene til at brede sig fra Mora til resten af Sverige og også til Europa. Knivene blev hurtigt populære i håndværk og håndværkskredse, og i 1904 havde bilfabrikken 10 ansatte og fremstillede 19.000 knive årligt.

I 1912 grundlagde en gammel medarbejder på Frosts, Krång-Johan Eriksson, sin egen knivfabrik i Östnor. Han var ikke blevet enig med sin gamle arbejdsgiver og vil prøve lykken sammen med sin ven Lok-Anders Mattson.

Landsbyen Östnor voksede støt i løbet af det 20. århundrede og på trods af hård konkurrence mellem de forskellige virksomheder var der altid en følelse af tilhørsforhold, en Östnors -ånd, der betyder, at virksomhederne i landsbyen altid hjalp hinanden.

Gennem en række opkøb voksede Krång-Johan Erikssons Knivfabrik, og i slutningen af 1990'erne begyndte købet af Frosts Knivfabrik også. I 2005 skiftede virksomhederne til et fælles navn, Mora of Sweden.

Siden 2016 hedder virksomheden Morakniv AB og har hele sin produktion i KJ Erikssons gamle lokaler. Det faktum, at Morakniv AB er ansvarlig for hvert trin i produktionen, giver dem fuld kontrol over produktionen og sikrer, at knivene fra Östnor opretholder den samme kvalitet, som de har gjort i over 125 år.

Den fremragende kvalitet har gjort Morakniv AB til Royal Court Supplier.

Vis filtre Skjule
Filtrer
Pris
På Lager
Vis
Sorter
Morakniv AB Morakniv AB
Morakniv med tændstål og skede Morakniv med tændstål og skede
Super skarp overlevelseskniv med kulstofstålblade
619 kr
Køb
Info
Morakniv AB Morakniv AB
Flydende morakniv med takket blad Flydende morakniv med takket blad
Udendørskniv af høj kvalitet, der flyder i vand
225 kr
Køb
Info
Morakniv AB Morakniv AB
Flydende Morakniv Flydende Morakniv
Fungerer lige så godt at have i skoven som på fisketuren
225 kr
Køb
Info
Viser 3 ud 3 produkter
Log ind
Vælg land