- Tøm ægget uden at blæse
- Tomme, rene æggeskaller til påskehåndværket
- Sjov for både børn og voksne
Æggepusteren er et praktisk lille værktøj, der hjælper dig med at tømme et æg for dets indhold uden at skulle blive svimmel. Med æggeblæserens praktiske pumpe kan du hurtigt tømme både æggehviden og æggeblommen og endda rense indersiden, så du får et dejligt, tomt og rent æg, som du kan bruge til påskehåndværk.
Med den medfølgende æggeprikker kan du nemt banke et lille hul i ægget. Stik derefter nålen ind i hullet og pump på pumpen. Luften du pumper ind i ægget får indholdet til at løbe ud gennem hullet. Stil en skål under ægget, så du kan fange ægget og bruge det i en omelet eller i en påskekage.
Sådan blæser du ægget ud
1. Lav forsigtigt et lille hul i den ene ende af ægget med æggeprikkeren.
2. Fastgør nålen til den gule pumpe ved hjælp af det gennemsigtige rør.
3. Stik nålen i ægget og begynd at pumpe. Hav en skål under, når du pumper.
4. Fortsæt med at pumpe, indtil alt indhold er drænet ud af ægget.
5. Skyl ægget ved at hælde vand i pumpen og fortsæt med at pumpe.
6. Nu er det tomme æg klar til at blive malet og dekoreret!
De færdigmalede æg er festlige at lægge på buffetbordet eller at have hængende i fastelavnsriset. For at hænge ægget i fastelavnsriset kan du bruge en tråd og en knækket tandstik. Bind tråden rundt om tandstikkeren, stik tandstikkeren ind i ægget og træk forsigtigt i tråden, så tandstikkeren sætter sig på den skrå side. Det fungerer nu som et anker og giver dig mulighed for at hænge ægget op.
Tips! Sådan fjerner du det lyserøde mærke på ægget: Tag lidt eddike på et stykke papir og gnid mod det lyserøde mærke. Efter et stykke tid er mærket forsvundet, og du har et helt hvidt æg!
Æggeblæseren er nemmest at rengøre under rindende vand.
I pakken: Pumpe, nål med gennemsigtigt låg, æggeprikker