Månedens innovator: Gunnar Kristiansen
Innovation: Skohorn med skohornsfastgørelse & opvaskebørste-holder BendRe


Gunnar Kristiansen kom til Sverige i 1954 som 22-årig fra Norge på bryllupsrejse og har siden boet i Sverige hele sit liv. Gunnar har gennem årene arbejdet som alt fra værktøjsmager og maskiningeniør til våbensmed og konsulent.

Gunnar er i dag selvstændig og innovatør med fokus på udstyr og hjælpemidler, der forenkler hverdagen for ældre og handicappede. Med sin innovation "Skohorn Alltid Me" har Gunnar gjort sig selv mere uafhængig og forenklet sin egen og mange andres hverdag.

 -I hverdagen kan der opstå mange små og simple problemer, der nemt bliver store, hvis man ikke selv klarer dem. Med de rigtige hjælpemidler øges også friheden til at planlægge og bestemme over sin egen tid. Vigtigheden af at kunne klare sig selv hæver livskvaliteten og gør det nemmere at se positivt på sin situation, siger Gunnar.

"Det var der, innovatoren i mig blev født”

Gunnar fortæller, at han altid har ønsket at løse problemer, der er opstået.
- Jeg kan huske, at jeg under krigen i 1944 ikke havde en cykel, og det var svært at få fat i både cykler og reservedele. Jeg fandt en skrotcykel i dele, som jeg kunne sætte sammen med søm og ståltråd. Så viklede jeg en masse avispapir om et tykt reb og brugte det som en slange i dækkene, så jeg kunne cykle til skole. Det var nok der, innovatoren i mig blev født.

Interessen for både gav anledning til skohornsholderen

En af Gunnars største interesser i livet har altid været både. Han har selv bygget adskillige både på stedet, lige fra 22-fods til 34-fods både. Det var også på bådudstillingen i Göteborg, at Gunnar blev stillet over for en udfordring, der gav ideen til Skohornet Alltid Me. For at komme ombord på bådene skal besøgende enten tage plastikbeskyttelse på fødderne eller tage skoene af. Hvilket Gunnar i øjeblikket ikke kunne klare alene uden hjælp.

-Jeg har en alvorlig rygskade som følge af et fald fra et tag i 80'erne og har været afhængig af ganghjælpemidler lige siden. Derudover var det ikke let at være alene i livet efter 60 års ægteskab og at være afhængig af en krykke. Men jeg var ikke klar til at give op. I stedet for at sidde fast i forhindringer, begyndte jeg at tænke på, hvordan disse kunne omsættes til muligheder, siger Gunnar.

Gunnar begyndte at tænke og finde på løsninger på, hvordan han kunne deltage i bådmessen. Gunnar fandt ud af, at med en specialfremstillet skohornsholder til krykken kunne han ubemærket bære et langt skohorn på krykken. Med skohornet monteret på krykken kunne Gunnar nu gå til messen og selv gå ombord på bådene.

Efter et vellykket besøg på bådmessen gik der omkring 3 år, før produktet var helt klar og produceret. Gunnar har udviklet den originale idé, og skohornsholderen kan også bruges sammen med en stok eller fastgøres til en rollator. Derudover kan skohornsholderen bruges som krykkeholder, når du skal hænge krykken op og have hænderne fri. Fx ved kassen ved betaling.

-Jeg bruger altid krykker med skohorn, når jeg bevæger mig udendørs, i indkøbscentre, går på sundhedscenter, tandlæge, genoptræning mv. Det sker ofte, at jeg får spørgsmål, når jeg står ved kassen og så kan vise og forklare fordele og fordele ved produktet. Jeg har også altid en video på min mobil, der viser holderen som opvaskebørsteholder. Der har altid været en 100 procent positiv modtagelse, siger Gunnar.

En opfindelse førte til en anden opfindelse

Gunnar tænker altid på nye ideer og opfindelser. En dag, mens han sad ved sit rodede arbejdsbord i garagen, fik han ideen til at klemme nogle skohornsholdere fast på vandrørene foran ham og bruge dem som værktøjsophæng. Det fungerede perfekt, og Gunnar fik mere plads på arbejdsbordet. Da Gunnar så gik ud i køkkenet, fik han en ny idé.

-Da jeg efter et stykke tid kom tilbage til køkkenet og så opvaskebørsten ligge i vasken sammen med andre retter, slog det mig pludselig: Hvorfor ikke gøre som i garagen, klemme holderen rundt om køkkenhanen? Det viste sig at være et glimrende beslag at hænge opvaskebørsten på. På den måde blev skohornsholderen også en opvaskebørsteholder!

BendRe opvaskebørsteholderen sikrer, at du altid har en ren, tør og bakteriefri opvaskebørste. Behovet findes i alle hjem, men også i storkøkkener, hospitaler, i personalekantiner, skolekøkkener og på kontorer.

Deltog i det svenske Løvens Hule

"Det var en af de bedste begivenheder i mit liv. Jeg har set mange afsnit og tænkt: Tænk, hvis jeg havde haft chancen for at stå der og præsentere mine ideer.”

Gunnar fortæller, at den første udfordring var at producere en lethåndterlig og funktionel skohornsholder. Den største udfordring var dog at komme ud på markedet. Men Gunnar, der har set mange episoder af Løvens Hule, tog mod til sig og sendte en ansøgning til Løvens Hule i efteråret 2021.

Allerede i foråret 2022 stod Gunnar foran løverne og præsenterede sit produkt. Gunnar siger: -Det var en af de bedste begivenheder i mit liv. Jeg har set mange afsnit og tænkt: Tænk, hvis jeg havde fået chancen for at stå der og præsentere mine idéer. Det var som en drøm.

Programmet gav Gunnar og hans nyskabelse stor opmærksomhed, og der var mange seere, der efterfølgende tog kontakt med ros og opmuntring.

- Jeg var ret anspændt og nervøs, da jeg gik ind til løverne. Men efter at jeg havde præsenteret mig og følt deres positive reaktion, syntes spændingen og nervøsiteten at forsvinde. Så føltes det, som om vi var gamle kendinge, siger Gunnar.

Flytter produktionen til Sverige

Gunnar er selv ansvarlig for produktionsplanlægning, indkøb af materialer, lager og logistik. Han fortæller, at skohornsholderen oprindeligt blev fremstillet i Kina. Men nu er værktøjet på vej hjem og i fremtiden skal holderen fremstilles i Sverige. Montering og pakning foregår allerede hos en virksomhed i Gøteborg.

Fremover har Gunnar flere ideer i værket, som han gerne vil realisere.
-I min alder har jeg mange ældre i min omgangskreds og flere af dem bor på plejehjem. Jeg har mange ideer til, hvordan man kan forbedre ældreplejen, siger Gunnar.

Gunnars råd til andre innovatører

  Lav en liste over dine ideer, som du har tænkt over, og få den frem, du tror mest på.
 Arbejd kun på et projekt ad gangen og kun når du har lyst.
 Google om opfindelsen allerede eksisterer.
 Hvis det går langsomt, så læg det til side indtil videre. Pludselig dukker en ny tanke eller en ny løsning op.

Månedens innovator: Gunnar Kristiansen
Innovation: Skohorn med skohornsfastgørelse & opvaskebørste-holder BendRe


Gunnar Kristiansen kom til Sverige i 1954 som 22-årig fra Norge på bryllupsrejse og har siden boet i Sverige hele sit liv. Gunnar har gennem årene arbejdet som alt fra værktøjsmager og maskiningeniør til våbensmed og konsulent.

Gunnar er i dag selvstændig og innovatør med fokus på udstyr og hjælpemidler, der forenkler hverdagen for ældre og handicappede. Med sin innovation "Skohorn Alltid Me" har Gunnar gjort sig selv mere uafhængig og forenklet sin egen og mange andres hverdag.

 -I hverdagen kan der opstå mange små og simple problemer, der nemt bliver store, hvis man ikke selv klarer dem. Med de rigtige hjælpemidler øges også friheden til at planlægge og bestemme over sin egen tid. Vigtigheden af at kunne klare sig selv hæver livskvaliteten og gør det nemmere at se positivt på sin situation, siger Gunnar.

"Det var der, innovatoren i mig blev født”

Gunnar fortæller, at han altid har ønsket at løse problemer, der er opstået.
- Jeg kan huske, at jeg under krigen i 1944 ikke havde en cykel, og det var svært at få fat i både cykler og reservedele. Jeg fandt en skrotcykel i dele, som jeg kunne sætte sammen med søm og ståltråd. Så viklede jeg en masse avispapir om et tykt reb og brugte det som en slange i dækkene, så jeg kunne cykle til skole. Det var nok der, innovatoren i mig blev født.

Interessen for både gav anledning til skohornsholderen

En af Gunnars største interesser i livet har altid været både. Han har selv bygget adskillige både på stedet, lige fra 22-fods til 34-fods både. Det var også på bådudstillingen i Göteborg, at Gunnar blev stillet over for en udfordring, der gav ideen til Skohornet Alltid Me. For at komme ombord på bådene skal besøgende enten tage plastikbeskyttelse på fødderne eller tage skoene af. Hvilket Gunnar i øjeblikket ikke kunne klare alene uden hjælp.

-Jeg har en alvorlig rygskade som følge af et fald fra et tag i 80'erne og har været afhængig af ganghjælpemidler lige siden. Derudover var det ikke let at være alene i livet efter 60 års ægteskab og at være afhængig af en krykke. Men jeg var ikke klar til at give op. I stedet for at sidde fast i forhindringer, begyndte jeg at tænke på, hvordan disse kunne omsættes til muligheder, siger Gunnar.

Gunnar begyndte at tænke og finde på løsninger på, hvordan han kunne deltage i bådmessen. Gunnar fandt ud af, at med en specialfremstillet skohornsholder til krykken kunne han ubemærket bære et langt skohorn på krykken. Med skohornet monteret på krykken kunne Gunnar nu gå til messen og selv gå ombord på bådene.

Efter et vellykket besøg på bådmessen gik der omkring 3 år, før produktet var helt klar og produceret. Gunnar har udviklet den originale idé, og skohornsholderen kan også bruges sammen med en stok eller fastgøres til en rollator. Derudover kan skohornsholderen bruges som krykkeholder, når du skal hænge krykken op og have hænderne fri. Fx ved kassen ved betaling.

-Jeg bruger altid krykker med skohorn, når jeg bevæger mig udendørs, i indkøbscentre, går på sundhedscenter, tandlæge, genoptræning mv. Det sker ofte, at jeg får spørgsmål, når jeg står ved kassen og så kan vise og forklare fordele og fordele ved produktet. Jeg har også altid en video på min mobil, der viser holderen som opvaskebørsteholder. Der har altid været en 100 procent positiv modtagelse, siger Gunnar.

En opfindelse førte til en anden opfindelse

Gunnar tænker altid på nye ideer og opfindelser. En dag, mens han sad ved sit rodede arbejdsbord i garagen, fik han ideen til at klemme nogle skohornsholdere fast på vandrørene foran ham og bruge dem som værktøjsophæng. Det fungerede perfekt, og Gunnar fik mere plads på arbejdsbordet. Da Gunnar så gik ud i køkkenet, fik han en ny idé.

-Da jeg efter et stykke tid kom tilbage til køkkenet og så opvaskebørsten ligge i vasken sammen med andre retter, slog det mig pludselig: Hvorfor ikke gøre som i garagen, klemme holderen rundt om køkkenhanen? Det viste sig at være et glimrende beslag at hænge opvaskebørsten på. På den måde blev skohornsholderen også en opvaskebørsteholder!

BendRe opvaskebørsteholderen sikrer, at du altid har en ren, tør og bakteriefri opvaskebørste. Behovet findes i alle hjem, men også i storkøkkener, hospitaler, i personalekantiner, skolekøkkener og på kontorer.

Deltog i det svenske Løvens Hule

"Det var en af de bedste begivenheder i mit liv. Jeg har set mange afsnit og tænkt: Tænk, hvis jeg havde haft chancen for at stå der og præsentere mine ideer.”

Gunnar fortæller, at den første udfordring var at producere en lethåndterlig og funktionel skohornsholder. Den største udfordring var dog at komme ud på markedet. Men Gunnar, der har set mange episoder af Løvens Hule, tog mod til sig og sendte en ansøgning til Løvens Hule i efteråret 2021.

Allerede i foråret 2022 stod Gunnar foran løverne og præsenterede sit produkt. Gunnar siger: -Det var en af de bedste begivenheder i mit liv. Jeg har set mange afsnit og tænkt: Tænk, hvis jeg havde fået chancen for at stå der og præsentere mine idéer. Det var som en drøm.

Programmet gav Gunnar og hans nyskabelse stor opmærksomhed, og der var mange seere, der efterfølgende tog kontakt med ros og opmuntring.

- Jeg var ret anspændt og nervøs, da jeg gik ind til løverne. Men efter at jeg havde præsenteret mig og følt deres positive reaktion, syntes spændingen og nervøsiteten at forsvinde. Så føltes det, som om vi var gamle kendinge, siger Gunnar.

Flytter produktionen til Sverige

Gunnar er selv ansvarlig for produktionsplanlægning, indkøb af materialer, lager og logistik. Han fortæller, at skohornsholderen oprindeligt blev fremstillet i Kina. Men nu er værktøjet på vej hjem og i fremtiden skal holderen fremstilles i Sverige. Montering og pakning foregår allerede hos en virksomhed i Gøteborg.

Fremover har Gunnar flere ideer i værket, som han gerne vil realisere.
-I min alder har jeg mange ældre i min omgangskreds og flere af dem bor på plejehjem. Jeg har mange ideer til, hvordan man kan forbedre ældreplejen, siger Gunnar.

Gunnars råd til andre innovatører

- Lav en liste over dine ideer, som du har tænkt over, og få den frem, du tror mest på.
-Arbejd kun på et projekt ad gangen og kun når du har lyst.
-Google om opfindelsen allerede eksisterer.
-Hvis det går langsomt, så læg det til side indtil videre. Pludselig dukker en ny tanke eller en ny løsning op.

Anmeldte produkter

Gunnar Kristiansen Gunnar Kristiansen
Opvaskebørsteholder til vandhanen Opvaskebørsteholder til vandhanen
Pladsbesparende holder til opvaskebørsten
59 kr
Køb
Info
Gunnar Kristiansen Gunnar Kristiansen
Skohorn med skohornsholder Skohorn med skohornsholder
Skohornet der altid er med
169 kr
Køb
Info

Se flere indlæg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Log ind
Vælg land