Månedens opfindere: Katarina Sjöblom
Innovation: Refleksstof Firefly

Innovatøren og iværksætteren Katarina Sjöbloms reflekstilbehør har gjort opfindelsen til en trend, og hun håber, at flere mennesker vil begynde at bruge reflekterende tøj. Hendes reflekskvasten er designet til at supplere de andre reflekser og er en fin detalje til at sætte på sin taske.

 

Katarina voksede op i Stockholm, men i tretten år har New York været hendes hjem.

 

- Jeg studerede modeproduktion og arbejdede derefter som konsulent i New York. At skabe og designe har altid været sjovt, og det er noget, jeg elsker at lave, siger Katarina.

 

Under Katarinas barsel møder hun illustratoren Carin Ahlberg Giddings. De bliver gode venner og beslutter sig for at udvikle børnereflekser sammen.

 

- Det var nok omkring 2007. Vi så, at børnene i New York ikke brugte refleks, og vi ville ændre normen ved at gøre refleks cool og trendy.

 

I dag har Katarina sit firma Firefly Reflectors og har blandt andet udviklet reflekskvasten, en det er takket være hendes erfaringer fra børnereflekserne, at hun turde tage skridtet og starte sin egen virksomhed.

 

- Jeg indså, at det ikke kun var folk i New York, der ikke havde reflekser på. Vi i Sverige var også uforsigtige.

 

Det blev udgangspunktet for reflekskvasten, et stilfuldt tilbehør, som man sætter på sin taske.

 

- Jeg oplevede, at voksne og teenagere var bekymrede for, at refleksen ville ødelægge deres outfit. Derfor er reflekskvasten perfekt; den er diskret og er bedre end slet ingen refleks. Reflekstilbehøret er et supplement til almindelige reflekser, men det vigtigste er, at du har noget, der reflekterer i mørket. 

 

Katarina fortæller, at ideen bag hendes innovation var at gøre tilbehøret til en trend og få folk til at bære refleks. I denne periode var kvaster meget moderne, så Katarina valgte at kombinere det reflekterende materiale med et moderne modetilbehør som f.eks. kvasten. 

"Jeg er heldig at have Nancy på plads”

 

Reflekskvasten er fremstillet i Kina på samme fabrik som børnenes reflekser.

 

- Jeg har besøgt fabrikken og har tæt kontakt med en kvinde, der hedder Nancy. Det føles meget personligt, og jeg er heldig at have Nancy ved hånden til at hjælpe mig med mine specifikke ønsker. Jeg er meget grundig, men hun finder sig stadig i mig.

 

Katarina siger, at den største forskel mellem børnenes reflekser og reflekskvasten er materialet.

 

- Jeg ønskede, at reflekskvasten skulle føles luksuriøs, og at det veganske læder skulle være eksklusivt og mere tiltalende for unge og voksne.

Reflekskvasten fås i flere farver og Katarina leder konstant efter nye designs og farver til kvasten.

 

- Farven grå sælger bedst, den føles meget svensk, griner Katarina.

 

Katarina indrømmer, at hendes innovation ikke længere er enestående. Der findes mange lignende produkter i dag.

 

- Det er vigtigt hele tiden at opdatere sig selv, fordi mine produkter ofte bliver kopieret. Men at producere reflekser med nye farver og modeller betyder, at de forbliver unikke. Det er sjovt, at jeg var den første med den reflekterende kvast, og at det var min idé fra begyndelsen.

 

”Jeg var overrasket over, at reflekskvasten blev så populær”

 

Selvom Katarinas innovation havde en klar målgruppe, blev hun stadig overrasket, da den blev modtaget på markedet.

 

-Jeg var overrasket over, at reflekskvasten blev så populær. Folk var oprigtigt glade og ville nu begynde at bruge refleks. Det er meget rart at høre.

 

Reflekskvasten er et sæsonprodukt, og salget stiger i løbet af efteråret og falder derefter i februar. Men Katarina har travlt hele året rundt.

 

- Jeg har min webshop og fysiske butik, hvor jeg selvfølgelig sælger reflekserne men også tøj, indretning og andre småting.

Månedens opfindere: Katarina Sjöblom
Innovation: Refleksstof Firefly

Innovatøren og iværksætteren Katarina Sjöbloms reflekstilbehør har gjort opfindelsen til en trend, og hun håber, at flere mennesker vil begynde at bruge reflekterende tøj. Hendes reflekskvasten er designet til at supplere de andre reflekser og er en fin detalje til at sætte på sin taske.

 

Katarina voksede op i Stockholm, men i tretten år har New York været hendes hjem.

 

- Jeg studerede modeproduktion og arbejdede derefter som konsulent i New York. At skabe og designe har altid været sjovt, og det er noget, jeg elsker at lave, siger Katarina.

 

Under Katarinas barsel møder hun illustratoren Carin Ahlberg Giddings. De bliver gode venner og beslutter sig for at udvikle børnereflekser sammen.

 

- Det var nok omkring 2007. Vi så, at børnene i New York ikke brugte refleks, og vi ville ændre normen ved at gøre refleks cool og trendy.

 

I dag har Katarina sit firma Firefly Reflectors og har blandt andet udviklet reflekskvasten, en det er takket være hendes erfaringer fra børnereflekserne, at hun turde tage skridtet og starte sin egen virksomhed.

 

- Jeg indså, at det ikke kun var folk i New York, der ikke havde reflekser på. Vi i Sverige var også uforsigtige.

 

Det blev udgangspunktet for reflekskvasten, et stilfuldt tilbehør, som man sætter på sin taske.

 

- Jeg oplevede, at voksne og teenagere var bekymrede for, at refleksen ville ødelægge deres outfit. Derfor er reflekskvasten perfekt; den er diskret og er bedre end slet ingen refleks. Reflekstilbehøret er et supplement til almindelige reflekser, men det vigtigste er, at du har noget, der reflekterer i mørket. 

 

Katarina fortæller, at ideen bag hendes innovation var at gøre tilbehøret til en trend og få folk til at bære refleks. I denne periode var kvaster meget moderne, så Katarina valgte at kombinere det reflekterende materiale med et moderne modetilbehør som f.eks. kvasten. 

"Jeg er heldig at have Nancy på plads”

 

Reflekskvasten er fremstillet i Kina på samme fabrik som børnenes reflekser.

 

- Jeg har besøgt fabrikken og har tæt kontakt med en kvinde, der hedder Nancy. Det føles meget personligt, og jeg er heldig at have Nancy ved hånden til at hjælpe mig med mine specifikke ønsker. Jeg er meget grundig, men hun finder sig stadig i mig.

 

Katarina siger, at den største forskel mellem børnenes reflekser og reflekskvasten er materialet.

 

- Jeg ønskede, at reflekskvasten skulle føles luksuriøs, og at det veganske læder skulle være eksklusivt og mere tiltalende for unge og voksne.

Reflekskvasten fås i flere farver og Katarina leder konstant efter nye designs og farver til kvasten.

 

- Farven grå sælger bedst, den føles meget svensk, griner Katarina.

 

Katarina indrømmer, at hendes innovation ikke længere er enestående. Der findes mange lignende produkter i dag.

 

- Det er vigtigt hele tiden at opdatere sig selv, fordi mine produkter ofte bliver kopieret. Men at producere reflekser med nye farver og modeller betyder, at de forbliver unikke. Det er sjovt, at jeg var den første med den reflekterende kvast, og at det var min idé fra begyndelsen.

 

”Jeg var overrasket over, at reflekskvasten blev så populær”

 

Selvom Katarinas innovation havde en klar målgruppe, blev hun stadig overrasket, da den blev modtaget på markedet.

 

-Jeg var overrasket over, at reflekskvasten blev så populær. Folk var oprigtigt glade og ville nu begynde at bruge refleks. Det er meget rart at høre.

 

Reflekskvasten er et sæsonprodukt, og salget stiger i løbet af efteråret og falder derefter i februar. Men Katarina har travlt hele året rundt.

 

- Jeg har min webshop og fysiske butik, hvor jeg selvfølgelig sælger reflekserne men også tøj, indretning og andre småting.

Anmeldte produkter

Katarina Sjöblom Katarina Sjöblom
Refleksstof Firefly Refleksstof Firefly
Elegant vedhæng i blødt refleksmateriale
105 kr
KøbInfo

Se flere indlæg

Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin og Magnus Holmgren
Elin og Magnus Holmgren
Jouni og Raimo Kautto
Jouni og Raimo Kautto
Jennie Josefsson
Jennie Josefsson
Malou Böhm
Malou Böhm
Log ind
Vælg land