Månedens opfindere: Petra Wadström
Innovation: Sikkerhedssnor Osnodd

At se tingene fra en anden vinkel og finde løsninger gennem innovation er Petra Wadströms job. Hun er navnet bag Osnodd, sikkerhedssnoren, der sætter en stopper for lommetyve.Petra er oprindeligt kunstner og forskningsassistent i biokemi. I dag er hun også en sand innovator og står bag flere opfindelser.

 

-Jeg mener, at videnskabsfolk og kunstnere faktisk er nært beslægtede. Man skal have et kritisk øje, stille spørgsmål og komme med nye idéer. Ligesom en innovator," siger Petra.

 

Petra arbejdede på universitetet i Schweiz, mens hun studerede kunst om aftenen. Hun er vokset op på Gärdet i Stockholm, men bor nu i Åkersberga med sin mand Carl.

 

-Igennem årene har jeg samlet flere idéer, og målet var at gøre dem til virkelighed. Jeg viste mine innovationer til en patentingeniør. Osnodd var endelig i hus.

 

Petra forklarer, at Osnodd er nyttig, når du rejser, eller når du befinder dig i store menneskemængder og ønsker at holde styr på dine værdigenstande.

 

-Osnodd er to stærke clips, der holder dine ejendele på plads. Dens styrke og fleksibilitet gør den anvendelig for mange mennesker.

 

Petra siger, at det er Osnodd's fleksibilitet, der gør den unik. Sikkerhedssnoren kan bruges til håndbagage, taske, tegnebog, jakkelomme og er nem at flytte rundt.

 

-Snoren er elastisk, så du kan tage din pung ud og samtidig holde den sikkert i din håndtaske. Det gør det mere sikkert at betale og sværere for lommetyve at slå til.

 

I dag bruger Petra sin tid og sit fokus på Solvatten, en opfindelse, der giver folk adgang til rent og varmt vand.

 

-Men Osnodd er meget vigtig for mig. Det har hjulpet mig med at kunne finansiere Solvatten og komme i gang. 

En avisartikel skaber idéen om Osnodd

 

-Jeg læste om, hvordan ældre mennesker blev bestjålet, og det tog tid, før de opdagede, at de var blevet bestjålet.

 

Petra begynder at tænke på en løsning, en opfindelse, der kunne holde styr på værdigenstande og sætte en stopper for lommetyvene. 

 

-Det vigtigste var, at klemmerne var stærke nok til at holde, hvis tyven trak og rev i dem. Jeg testede dem med en kartoffelsæk på ti kilo. Osnodd kunne sagtens holde til at bære den.

 

Svigermor får lov til at teste den første prototype

 

-Min svigermor fik lov til at teste den første prototype og brugte den, mens hun kørte i metroen. Osnodds clips var fastgjort til hendes pung og taske.

 

Da Petras svigermor er ved at stå af metroen, mærker hun noget i knæhasen. Det er Osnodd, der hænger. Nogen i metroen har forsøgt at stjæle hendes pung.

 

-En tyv har åbnet hendes håndtaske, ledt efter hendes pung og forsøgt at tage den op. Men Osnodd stoppede dette, og pungen kunne ikke stjæles. 

 

Petra fortsætter.

 

-Jeg ville gerne have set tyvens ansigt.

 

Petra tager kontakt til SmartaSaker

 

SmartaSaker har været forhandler af Petras sikkerhedssnor siden 2006.

 

-Jeg er glad for samarbejdet med SmartaSaker og synes, det er vigtigt, at de fremhæver unikke og smarte løsninger, som ellers går ubemærket hen.

 

Hun vil opfordre andre til at give sig i kast med opfindelser

 

- Jeg tror, at alle kan komme med en opfindelse. Problemet behøver ikke nødvendigvis at være dit, men løsningen skal være unik. Undersøg, hvad der er muligt, og se, hvilke muligheder der er.

 

I dag har Petra travlt med sin innovation Solvatten. På dagen for dette interview er hun ved at pakke til en rejse til Kenya.

 

-Jeg skal derhen for at mødes med brugere af Solvatten og tale med sundhedsministre. Jeg ønsker at øge kendskabet til det, vi gør. Det føles virkelig vigtigt at hjælpe kvinder og børn i udsatte områder.

 

Osnodd vil naturligvis være med på turen.

 


Anmeldte produkter

Petra Wadström Petra Wadström
Sikkerhedssnor Osnodd Sikkerhedssnor Osnodd
Stopper lommetyven
55 kr
Påmind mig

Se flere indlæg

Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin og Magnus Holmgren
Elin og Magnus Holmgren
Jouni og Raimo Kautto
Jouni og Raimo Kautto
Jennie Josefsson
Jennie Josefsson
Log ind
Vælg land